fbpx

Πως λειτουργεί

Το B-maps iv αντλεί τις τιμές συντελεστών αντικειμενικών αξιών από τους servers της B-logica στο cloud (Microsoft Azure). Σε περίπτωση αλλαγής των αντικειμενικών αξιών από το Υπουργείο Οικονομικών, η B-logica ενημερώνει τους servers της και ο χρήστης έχει άμεσα τις νέες τιμές, χωρίς να απαιτείται καμία αναβάθμιση του προγράμματος.

Η τελευταία έκδοση του προϊόντος B-maps iv είναι συνδρομητικό προϊόν. Οι χάρτες καθώς και οι Συντελεστές αντικειμενικών αξιών βρίσκονται στο cloud (Microsoft Azure), ενώ τα δεδομένα του χρήστη (Φύλλα Υπολογισμού, ιδιοκτήτες κλπ.) αποθηκεύονται τοπικά στο σύστημα του χρήστη.

Ετσι σε περίπτωση αλλαγής των αντικειμενικών αξιών από το Υπουργείο Οικονομικών, η B-logica ενημερώνει τους servers της και ο χρήστης έχει άμεσα τις νέες τιμές, χωρίς να απαιτείται καμία αναβάθμιση του προγράμματος.

Microsoft Azure

Microsoft Azure

Οι servers της B-logica φιλοξενούνται στο cloud της Microsoft (Azure) που παρέχει συνθήκες σχεδόν απόλυτης διαθεσιμότητας (99,95%) των sites που φιλοξενεί και ταυτόχρονα τα υψηλότερα επίπεδα διεθνώς, διασφάλισης των δεδομένων.

Συγκεκριμένα το Microsoft Azure διαθέτει:
 • Υψηλή προστασία συστημάτων h/w και s/w ακόμη και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
 • Λειτουργία 24×7 με υποστήριξη από στελέχη της Microsoft.
 • Υψηλή διαθεσιμότητα 99,95% με εφαρμογή fault tolerance, backup & recovery, load balancing κλπ.
 • Ελεγχόμενη πρόσβαση στα data centres και μόνο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Microsoft.
 • Διεθνείς Πιστοποιήσεις περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.
Σημειώνεται ότι η Microsoft διαθέτει πολλαπλά data centres ανά τον κόσμο με δυνατότητα δημιουργίας αυτόματα replicated sites (automatic replication).

Γεωαναφερόμενοι Ψηφιακοί Χάρτες

Οι χάρτες του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τον προσδιορισμό αντικειμενικής αξίας, έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία από την B-logica έτσι ώστε να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Οι «χάρτες του Υπουργείου Οικονομικών είναι στην ουσία σκαριφήματα χωρίς προσανατολισμό και γεωγραφική αναφορά (γεωδεσία) ενώ έχουν ελλιπή πληροφόρηση όσον αφορά την ονομασία δρόμων και δεν έχουν αρίθμηση. Οι επεξεργασμένοι από την B-logica χάρτες αποτελούν τo γεωγραφικό υπόβαθρο του B-maps. Διαθέτουν όλες τις σημαντικές, για το ΑΠΑΑ, πληροφορίες των χαρτών του Υπουργείου, ενώ είναι γεωδετημένοι (ΕΓΣΑ 87) έτσι ώστε να είναι απόλυτα «συμβατοί» με γεωγραφικά υπόβαθρα όπως Google maps, Open street maps, Bing κλπ.

Η νέα έκδοση B-maps iv δίνει την δυνατότητα εναλλαγής ή/και σύνθεσης με το OpenStreetMaps για καλύτερη πλοήγηση του χρήστη. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει με τον Νομό, το Δήμο, την Περιοχή, το Οικοδομικό τετράγωνο, το δρόμο ή μέρος περιγραφής του τοπωνυμίου.

Οι αναζητήσεις μπορούν να γίνουν και από έτοιμες λίστες Νομών, Δήμων και Δρόμων καθώς και συνδυασμό τους. Επίσης μπορείτε να βρείτε το ακίνητο και βάσει του αριθμού οικοδομικού τετραγώνου (εφ’ όσον υπάρχει αρίθμηση στην περιοχή) ή με βάση το Τ.Κ.

Συντελεστές αντικειμενικών αξιών & ΕΝΦΙΑ

Από τη στιγμή που θα επιλέξετε το ακίνητο που σας ενδιαφέρει, το μόνο που χρειάζεται είναι να τσεκάρετε τις προσόψεις του ακινήτου και αυτόματα θα εμφανισθούν οι ισχύοντες Συντελεστές (Τιμή Ζώνης, ΣΕ, ΣΑΟ, ΣΟ, ΤΟ, Κ) καθώς και η Ζώνη που ανήκει το ακίνητο.

Σημειώνεται οτι το σύστημα παρουσιάζει τους διαφορετικούς Συντελεστές που ισχύουν για τον υπολογισμό της Αντικειμενικής Αξίας και του ΕΝΦΙΑ αντίστοιχα.

Άμεσος υπολογισμός Ατικειμενικής Αξίας & Φορολογητέας Αξίας

Σε κάθε έντυπο (φύλλο υπολογισμού) υπολογίζεται αυτόματα η αντικειμενική αξία και η φορολογητέα αξία (ΕΝΦΙΑ), όλοι οι Συντελεστές ταυτόχρονα με την επιλογή ή καταχώρηση του αντίστοιχου στοιχείου.

Ο Υπολογισμός της Αντικειμενικής αξίας γίνεται πάνω σε Υπολογιστικές φόρμες πανομοιότυπες με τα Φύλλα Υπολογισμού του Υπουργείου ή σε οθόνες Wizards για ακόμη πιο εύκολη εισαγωγή στοιχείων των ακινήτων (Επιφάνεια, παλαιότητα, όροφος κ.λπ.).

Πέρα από τον υπολογισμό, αποθήκευση και εκτύπωση των Φύλλων Υπολογισμού υπάρχει πλούσια λειτουργικότητα διαχείρισης των Φύλλων Υπολογισμού ανάλογα της έκδοσης του προγράμματος (πατήστε εδώ για συγκριτικό πίνακα των εκδόσεων).

Επίσημη εκτύπωση

Όλα τα Φύλλα Υπολογισμού που τυπώνονται μέσω του προγράμματος, σε χαρτί Α4 ή Α3, έχουν ακριβώς την ίδια μορφή των εντύπων που δίνονται από το Υπουργείο Οικονομικών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία και για οποιονδήποτε σκοπό.

Περιουσιολόγιο

Μεταφορά των ΦΥ σε περιουσιολόγιο ανά ιδιοκτήτη και σύμφωνα με τα εμπράγματα δικαιώματά του στο ακίνητο. Σύνδεση των Φύλλων Υπολογισμού που απαρτίζουν ένα ενιαίο ακίνητο για την ορθή συμπλήρωση των γραμμών του περιουσιολογίου. Υπολογισμός Αντικειμενικής και φορολογητέας αξίας, συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

Ο χρήστης μπορεί εύκολα να επαναϋπολογίζει τους φόρους και τις αξίες κάθε χρόνο. Η λειτουργία αυτη είναι πολύ χρήσιμη για εταιρείες με μεγάλη ακίνητη περιουσία (διατίθεται μόνο στην έκδοση Enterprise σαν πρόσθετο module)

Πρόσθετες λειτουργίες

 • Κατηγοριοποιήσεις και αθροίσματα στα ευρετήρια
 • Αυτόματη δημιουργία περιουσιολογίου ανά εμπράγματο δικαίωμα ιδιοκτήτη
 • Υπολογισμός Φορολογητέας αξίας και ΕΝΦΙΑ (κύριου & συμπληρωματικού φόρου)
 • Μαζικοί αυτόματοι υπολογισμοί & επαναϋπολογισμοί,
 • “Ζωντανή” σύνδεση γραμμών περιουσιολογίου με ΦΥ*   

Υποστήριξη

Η B-logica διαθέτει ειδικό τμήμα στελεχωμένο με εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη για την ανάπτυξη, συντήρηση, υποστήριξη και ενημέρωση του προγράμματος.

Η υποστήριξη παρέχεται τηλεφωνικά ή απομακρυσμένα, μέσω TeamViewer.

Επίσης, η B-logica αναλαμβάνει, κατόπιν ειδικής συμφωνίας, τον υπολογισμό αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας εταιρειών ή οργανισμών με μεγάλο πλήθος ακινήτων και η τεχνική υποστήριξη δεν περιορίζεται μόνο σε χρηστικά ή τεχνικά ζητήματα αλλά καλύπτει και βοήθεια σε θέματα υπολογισμού αξίας δύσκολων ή ειδικών περιπτώσεων ακινήτων.

Για τη λειτουργία του προγράμματος απαιτούνται κατ’ ελάχιστον:

 • CPU: i3 (προτείνεται i5)
 • RAM: 2GB (προτείνεται 4GB για 32-bit και 8GB για 64-bit συστήματα)
 • HDD: ελεύθερος χώρος 30GB
 • OS: Windows 7 sp1 (προτείνεται windows 10)
 • Monitor Analysis: 1024×768 (προτείνεται 1280×1024)
 • Απαιτείται Ενεργή Σύνδεση Internet

Τι είναι το b-maps;

Το B-maps είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια και πολύ γρήγορα την αντικειμενική αξία οποιουδήποτε ακινήτου στην Ελλάδα και να τυπώσετε τα αντίστοιχα Φύλλα Υπολογισμού. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε και να τυπώσετε το έντυπο Ε9 και ΕΝ.Φ.Ι.Α. Στο B-maps μπορείτε να αποθηκεύσετε τους ιδιοκτήτες με τα πλήρη στοιχεία τους καθώς και όλα τα έντυπα των ακινήτων που έχετε καταχωρήσει.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις του b-maps

Το B-maps διαθέτει 3 διαφορετικές εκδόσεις : Stanadrad, Advanced και Entrprise Για να δείτε τις διαφορές διαβάστε τον συγκριτικό πίνακα των εκδόσεων.

Ποιο από τα δύο προγράμματα (b-maps, eaxies) είναι το καταλληλότερο για εμένα;

Το B-maps χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες που υπολογίζουν συχνά αντικειμενικές αξίες (π.χ. Συμβολαιογράφοι) και από επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα έντυπα Ε9 και ΕΝ.Φ.Ι.Α. (π.χ. Λογιστές).

Το Β-maps διαθέτει λειτουργικότητα φορολογικής διαχείρισης ακινήτου που δεν υπάρχει στο eaxies. Από την άλλη, το eaxies ως web εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί από οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει browser. Επίσης, το eaxies είναι η καταλληλότερη λύση για τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που χρειάζονται μόνο υπολογισμό αντικειμενικής αξίας και πολλές άδειες χρήσεις (π.χ. Ασφαλιστικές, Τράπεζες, κ.λπ.).

Πως μπορώ να το δω;

Μπορείτε να ζητήσετε να σας γίνει μία παρουσίαση απομακρυσμένα ή στα γραφεία μας.

Είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα;

To B-maps iv κάνει χρήση της βάσης δεδομένων αντικειμενικών αξιών της B-logica, το υψηλό επίπεδο ακρίβειας της οποίας πιστοποιείται από την χρήση της από:

 • Το 85% των Συμβολαιογράφων όλης της χώρας
 • Το Υπουργείο Οικονομικών (Υπολογισμός ΕΝ.Φ.Ι.Α.)
 • Τράπεζες, εταιρείες με ακίνητη περιουσία, λογιστές, πολιτικούς μηχανικούς, μεσίτες κλπ.
 • την ενσωμάτωσή της ως υπηρεσία (web service) σε προγράμματα εταιρειών software που εξειδικεύονται στον χώρο των πολιτικών μηχανικών και λογιστών.